Podjetje

KRIM d.o.o.

Ulica Rada Pušenjaka 17

9240 Ljutomer

02/584 98 52

trgovina@krim-ljutomer.si

www.krim-trgovina.si

Zasebnost

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost in zavedamo se, da so osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, občutljive informacije, zato se zavezujemo, da jih bomo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR (EU 2016/679) skrbno varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam.

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslov za dostavo
  • kontaktno telefonsko številko
  • naslov elektronske pošte
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca)

Pravna podlaga za to je člen 6(1)(a) in (b) Splošne uredbe o varstvu podatkov, tj. podatke nam posredujete na podlagi ustreznih pogodbenih razmerij (npr. upravljanje vašega računa stranke/uporabniškega računa, sklenitev kupoprodajne pogodbe) sklenjenih med nami in vami. Prav tako smo za obdelavo vašega e-poštnega naslova v primeru nakupa preko naših spletnih mest/aplikacij zaradi zakonskih zahtev dolžni poslati elektronsko potrditev naročila (člen 6(1)(c) Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Vaše podatke, zbrane za sklenitev pogodbe, hranimo v času veljavnosti pogodbe ter do izteka zakonskih ali morebitnih pogodbenih jamstvenih in garancijskih pravic. Po izteku tega roka hranimo podatke o pogodbenih razmerjih, ki jih zahtevata trgovsko in davčno pravo za obdobje, ki ga določa zakon. V tem obdobju bodo podatki ponovno obdelani le v primeru, da jih želijo pregledati davčni organi.

Za sklenitev kupoprodajne pogodbe prek naših spletnih mest/aplikacij je potrebna tudi naslednja obdelava podatkov:

Vaše podatke o plačilu bomo posredovali ponudnikom plačilnih storitev, ki smo jih pooblastili mi, da obdelajo plačila. Podatke o vašem naslovu za dostavo posredujemo logističnim podjetjem in dostavnim partnerjem, ki smo jih mi za to pooblastili. Da bi zagotovili, da je blago dostavljeno v skladu z vašimi željami, po potrebi posredujemo vaš e-poštni naslov in telefonsko številko logističnemu podjetju in/ali dostavnemu partnerju, ki smo ga pooblastili za prevzem pošiljke. Ta vas bo pred dostavo po potrebi kontaktiral in z vami uskladil podrobnosti dostave. Zadevni podatki se posredujejo izključno za posamezne namene in se po dostavi znova izbrišejo. Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo.

Politika uporabe piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics). O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Uporabljeni piškotki

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, po poteku veljavnosti pa brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale pravilno.